Nakon završenih obuka na teme iz poljoprivrede i mentorskog programa za izradu biznis planova, troje mladih koji su izradili najbolje biznis planove nagrađeno je vrijednim nagradama.

Naime, pet polaznika mentorskog programa učestovali su u takmičenju za najbolji biznis plan. Krajem juna prispjeli biznis planovi su ocijenjeni od strane Komisije u okviru „proAGRO“ projekta. Komisiju su činili po jedan predstavnik Opštine Berane i Opštine Andrijevica kao i predstavnik nevladine organizacije „Za bezbjednost u saobraćaju – Stop“. Prvu nagradu, solarnu sušaru za sušenje voća i povrća, dobio je Radan Božović, drugu nagradu, mašinu za sječenje pečurke, Milivoje Obradović i treću nagradu, mašinu za oranje zemlje, Dragana Kljajić. Oprema i mašine će mladim poljoprivrednicima poslužiti za unaprijeđenje njihovih poljoprivrednih djelatnosti i pokretanje novih aktivnosti u ovom sektoru.

Nabavka opreme realizovana je kroz projekat „proAGRO“ koje je finansiran se iz sredstava Evropske unije u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.  ReLOaD2 Program implementira UNDP u saradnji sa četrnaest opština u Crnoj Gori podijeljenih u pet klastera.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *