Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u šest zemalja i teritorija regiona. ReLOaD2 finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje su obuhvaćene programom.

U okviru prvog Konkursa nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u okviru ReLOaD2 programa u Klasteru Zajedno za sjever (opštine Berane i Andrijevica) proces selekcije su prošle četiri organizacije sa teritorije ove dvije opštine.

Komisija za evaluaciju prijedloga projekata u okviru Konkursa, a koju su sačinjavali predstavnici/ce opština Berane i Andrijevica, ReLOaD2 programa i nevladinih organizacija, završila je evaluaciju prispjelih projektnih prijedloga  i danas su u velikoj Sali Opštine Berane potpisani Sporazumi sa nevladinim organizacijama , a vezano za  finansiranje po predmetnom Konkursu.

Nakon potpisivanja ugovora, ReLOaD projektni tim je održao prezentaciju Smjernica za implementaciju projekata kao i Uputstva za informisanje, komunikaciju i vidljivost projekata koji se moraju primjenjivati u realizaciji odobrenih projekata.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *