Dnevne novine DAN objavile su članak posvećen aktivnostima NU Centar ekoloških inicijativa, vezanim za očuvanje prirode.

NU CEI započelo je realizaciju projekta „Udružimo se radi očuvanja životne sredine – UDARNo” koji ima za cilj unapređenje stanja životne sredine kroz pravilno planiranje i upravljanje u vezi sa klimatskim promjenama. Projekat se realizuje kao dio Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija uz kofinansiranje UNDP-a i lokalnih uprava.

 

Projekat se sprovodi na terotiji opštine Berane, a glavne aktivnostiuključuju akcije čišćenja i ozelenjavanja javnih površina, kampanju promocije uključivanja građana u ekološke akcije i nabavku komunalnih posuda i parkovskog mobilijara vrijednosti oko 3.000 eura. Pored toga, kroz projekat će biti organizovani treninzi za NVO i građane na teme u vezi sa  Zelenom ekonomijom, volonterizmom, zastupanjem i lobiranjem a sve u cilju unapređenja saradnje lokalne uprave i građana u sektoru životne sredine.

 

 

Izvor: dnevne novine Dan

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *